BarneTV med innhold

TV-Inter har hatt stor suksess med programmer av Egil Svartdahl, og nå har de også fått til et fantastisk barne-TV med “Fride på skipet”. Datteren min på fire år har blitt hekta. Nesten hver dag spør hun: Er det Fride på skipet i dag Pappa? Som regel må jeg skuffe henne og si at det ikke er før på torsdag. Men når torsdagen er der sitter hun klistra. Fride er en åtte år gammel jente som reiser sammen med moren og faren sin på det kristne nødhjelpskipet Africa Mercy. Med tilsammen 186 000 seere utgjør det over 80% av alle under 12 år som følger med på programmet. Serien om “Fride på skipet” viser et engasjement for fattige og syke i den tredje verden som jeg tror er smittende. I tillegg synes jeg serien på en naturlig og god måte får fram et kristent miljø der Bibelen, aftenbønn og medmenneskelighet står høyt.

Les mer om serien i Vårt land 1. mai, Vårt land og sjekk også denne facebook-gruppen: Fride på skipet er vår barne-tv favoritt! NRK torsdager kl.1815.

About the Author

Jørgen er redaktør for foreldreweb.no. Han er gift og har tre barn. Han er utdannet lærer og har studert endel teologi.